Missie & Visie van 5S Company

Lees hieronder de missie & visie van 5S Company. Onze missie is het fundament waar wij voor gaan en staan. In onze visie leggen wij uit waar wij naar streven. Dit komt tot uiting in het werk wat wij uitvoeren bij onze klanten.

Team Auto
"Ons team, sterk en wendbaar, krijgt elke organisatie jong, oud of vastgeroest in beweging. Wij zorgen voor continue verbetering van uw processen en werkplekorganisatie en de borging hiervan"
Team staand
Team
5S-Company

Missie

Het stimuleren en mogelijk maken van continue verbetering bij bedrijven. Met oog voor processen, maar vooral voor de mens. We motiveren mensen om het beste uit zichzelf én de plek waar zij werken te halen. Dit doen we met een uitdagende, prettige, respectvolle en bovenal menselijke aanpak.

Visie

Een wereld vol bedrijven die op grote schaal waarde toevoegen aan de dagelijkse processen. Bedrijven die kunnen bouwen op gemotiveerde, tevreden medewerkers en waar verspilling verleden tijd is. Onze visie is allesomvattend en steunt op de belangrijkste pijler binnen elke organisatie: de mensen die dag in, dag uit op de werkvloer staan.

Kijk op markt

Onze kijk op de markt

Dagelijks helpen wij bedrijven bij het verbeteren van de manier van werken, het optimaliseren van de belangrijkste processen, het verhogen van efficiëntie en het vergroten van veiligheid. Samen zetten we de schouders eronder. Op laagdrempelige wijze en met een aanpak op maat van uw bedrijf. Voor productiever werken en minder verspilling van tijd, betere kwaliteit en uiteindelijk minder kosten.

Door het motiveren en ondersteunen van bedrijven en teams bij het verhogen van de waardetoevoeging met onze methodes en toepassingen, wakkeren wij productiviteit, veiligheid en werkplezier aan. Wij geven tegelijkertijd mensen de tools om zichzelf te verbeteren en te groeien.

Duurzaam antwoord op dagelijkse uitdagingen

Ondernemen is risico’s nemen en beheersen. Succesvol ondernemen is beheerst risico nemen met oog voor mens, methode en maatschappij. Het behalen van targets, het maximaliseren van productiviteit, maar vooral ook veilig werken en vertrouwen op een sterke bezetting.

Het leveren van goede producten, die voldoen aan alle kwaliteitseisen, en het bieden van een schone, opgeruimde en goed georganiseerde werkplek. Veranderen is vooroplopen. Goed veranderen is optimaliseren met een sterk gedragen plan en methode, door iedereen binnen het bedrijf.

5S Company & CI Company realiseert en borgt verandering. Pragmatisch, inspirerend, doeltreffend en inclusief. Voor een resultaat dat dagelijks gezien en ervaren wordt.

5S basis voor lerende organisatie

5S is voor iedereen

De 5S-methode helpt élk type bedrijf in elke industrie efficiënter, veiliger en productiever werken. Wat vaak wordt vergeten is dat 5S ook is toe te passen op de informatiestroom, opslag van informatie en inrichting van gebruikersinterface van applicaties. Je wilt geen overbodige informatie op je scherm of onnodige gegevens dubbel invoeren. Onderschat niet de zoektijd die kantoormedewerkers hebben naar de juiste bestanden!

Wij geven ieder bedrijf toegang tot effectieve verandering. Zowel fysiek, als qua mindset – van management tot medewerkers. 5S is voor iedereen. En wij faciliteren een uitrol die zich altijd uitbetaalt. Als specialist vanaf de zijlijn of als aanjager en partner in verbetering via een complete metamorfose van elke werkomgeving.

‘Onbewust onwetend’

Veel bedrijven en organisaties maken onbewust onnodige kosten door verspilling. Omzetten zijn goed, opdrachten en orders stapelen zich op. In plaats van kijken naar de eigen organisatie en het zoeken naar oplossingen voor het optimaliseren en beter inrichten van processen, kiezen bedrijven eerder voor de kostbare, moeilijke weg: het aannemen van extra personeel. Zeker anno nu een lastige, kostbare en energieverslindende opgave. Zéker doordat de productiviteit van eigen medewerkers en teams in veel gevallen niet volledig benut wordt.

Het motiveren en ontwikkelen van eigen teams is een duurzame oplossing. Een oplossing die zich bovendien ook uitbetaalt. Zowel in productiviteit, als werknemersgeluk en persoonlijke ontwikkeling. De 5S-methode creëert alle randvoorwaarden voor waardetoevoeging. Een conclusie die steeds meer bedrijven in praktijk ervaren.

TWI

Goed personeel binden en behouden

Vergeet de taaie, competitieve en kaalgeplukte arbeidsmarkt, bedrijven hebben de oplossing vaak zelf in huis. Nu goed personeel lastig te werven en behouden is en uitvoerders van manuele processen schaarser worden helpen wij bedrijven bij het bestempelen en benutten van verbeterkansen.

Met een menselijke aanpak richten wij ons op het maximaliseren van bestaande capaciteit en kwaliteit en helpen we bedrijven zich voor te bereiden op de toekomst. Een toekomst waarin automatisering en robotisering in steeds meer werkomgevingen oprukken. Want ook voor robots geldt dat volledige effectiviteit alleen haalbaar is door standaardisatie van processen.

Elk bedrijf heeft – nu en in de toekomst, bewust en onbewust – behoefte aan werkplekoptimalisatie. Processen worden complexer, grondstoffen duurder. Personeel en klanten worden selectiever en veeleisender. In de dienstverlening moet informatie ‘on the fly’ beschikbaar zijn, dus snel toegankelijk zijn. Dit betekent dat kwaliteit, het nakomen van afspraken en investeren in verbetering niet langer een doel, maar een must is.

Wat wij beloven

Waar wij voor staan

“Van huis uit zijn we aanpakkers met een voorliefde voor organiseren, structureren en motiveren. Met onze kennis staan we altijd een stapje voor. We zijn voorbereid, weten wat er bij medewerkers binnen bedrijven speelt en kunnen samen met de medewerkers snel een goed plan smeden. Een plan dat past bij de situatie van de organisatie, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise van buiten. Je ziet mensen die echt tegen verandering waren 180 graden draaien. We krijgen mensen mee. En dat moet ook. Want als je procesoptimalisatie wilt realiseren, ben je afhankelijk van hoe dit intern wordt opgepakt.”
Patrick Kalshoven
Mede-eigenaar
“We maken bewezen lean-technieken toepasbaar binnen bedrijven. Dat begint met bewustwording. Door onze grote verscheidenheid aan type klanten en werkomgevingen hebben we een brede ervaring en weten we vaak snel hoe deze bewustwording te krijgen. Daarna pakken we samen door. Soms vergt dat pionierswerk, bijvoorbeeld door een pilot van een nieuw 5S-programma op één afdeling. We ontdekken, voeren uit en activeren continu verbeteren. We zijn oprecht geïnteresseerd en dat maakt de binding met de bedrijven én mensen echt. Zo maak je steeds sneller stappen in de leanreis."
Dennis van de Bunt
Mede-eigenaar
Kennis maken?