5S methode

De 5S-methode is hét model voor werkplekorganisatie. Dit duidelijke stappenplan voor een opgeruimde werkomgeving verhoogt productiviteit en efficiëntie op de werkvloer, draagt bij een méér veiligheid en minder verspilling door overzicht, structuur, rust en goede afspraken volgens het 5S-model.

Dit gebeurt middels het toepassen van de 5 S’en:

SCHEIDEN
SCHOONMAKEN
SCHIKKEN
STANDAARDISEREN
STAND HOUDEN

5S Company is gespecialiseerd in het toepassen en implementeren van 5S. Ontdek hoe het 5S-systeem bijdraagt aan een beter en veiliger werken, meer winstgevendheid en een hogere werknemerstevredenheid.

5S methode

5S kan toegepast worden op elke werkvloer, binnen iedere sector. Ontdek hoe 5S Company u helpt bij veiliger, efficiënter en winstgevender werken. Een succesvolle 5S-implementatie in drie fases.

> ALLES OVER 5S-IMPLEMENTATIE

De eerste kennismaking en analyse van de werkvloer. Tijdens de Gemba-walk worden processen en verspillingen nauwkeurig in kaart gebracht voor een effectieve uitrol van de 5S-methode.

> MAAK VOORTGANG ZICHTBAAR

Beoordeel het 5S-niveau van de werkvloer met een 5S-audit en controleer of 5S effectief is toegepast binnen de organisatie. Of vraag een 5S-audit aan voor het bepalen van het 5S-niveau op uw werkvloer.

> ONTDEK UW 5S-NIVEAU

Wat is de 5S-methode? Zo werkt u beter!

De 5S-methode is een Lean methodiek die een duidelijke standaard vormgeeft op de werkvloer waardoor afwijkingen direct zichtbaar worden en verspillingen voorkomen kunnen worden. Aan de hand van een duidelijk stappenplan maakt 5S Lean werk van een opgeruimde werkplek en het tegengaan van verspillingen op de werkvloer. Het 5S-model kent z’n oorsprong in Japan. De 5 S’en staan voor Seriri (scheiden), Seiton (schikken), Seiso (schoonmaken), Seiketsu (standaardiseren) en Shitsuke (Stimuleren). 5S voor werkplekorganisatie is toepasbaar in elke industrie en voor elk type bedrijf. Veiliger, prettiger, productiever en professioneler werken? Met het implementeren van het 5S-systeem binnen uw organisatie creëert u een veilige, schone, goed georganiseerde en efficiënte werkomgeving.

De betekenis van het 5S model

1. SCHEIDEN

1. Scheiden

Materialen en voorwerpen scheiden aan de hand van gebruik frequentie en materiaal dat niet of nauwelijks wordt gebruikt voorzien van een rood label ter beoordeling. Denk hierbij niet alleen aan gebruiksmaterialen, maar ook aan documenten in een kast of digitale map.

2. SCHOONMAKEN

2. Schoonmaken

Het grondig schoonmaken van alle materialen, voorwerpen en oppervlaktes voor een schone, prettige en vielige werkomgeving. Daarnaast het organiseren van oplossingen om vervuiling in het vervolg te voorkomen, ellimineren van de vervuilingsbron.

3. SCHIKKEN

3. Schikken

Schikken betekent de materialen en voorwerpen een vaste plek geven en de werkplek zodanig organiseren dat iedereen alles snel en gemakkelijk kan vinden. Tijdens het zoeken naar een geschikte plaats voor de betreffende spullen wordt er rekening gehouden met ergonomie en hygiëne.
Standaardiseren 5S

4. STANDAARDISEREN

4. Standaardiseren

Bij het doorlopen van de eerste drie S'en van de 5S-methode is een nieuwe standaard bepaald. Deze nieuwe standaard dient geborgd en gevisualiseerd te worden middels standaardisatie-tools zoals onder meer een eenpuntsles, schoonmaaklijst en afsprakenlijst.

5s werkplekorganisatie

Een 5S georganiseerde werkplek volgens de 5S-methode is een veilige, efficiënte en prettige werkplek. Deze werkomgeving draagt automatisch bij aan het voorkomen van verspillingen, zoals wachten of zoeken naar materiaal, gereedschap of informatie. Ook voorkomt de 5S methode onveilige situaties en daarmee ongevallen op de werkvloer. Naast de productievoordelen van 5S, maakt 5S werkplekorganisatie de werkomgeving representatief voor klanten. De waarde van het geproduceerde product wordt weerspiegelt in de productieomgeving.

5S, een Lean methode

Lean is een methodiek die alles in het werk zet om waarde te creëren voor de klant. 5S Lean is een methode die toegepast wordt om basisstabiliteit te creëren op de werkvloer. Deze basisstabiliteit is nodig om verder te kunnen verbeteren en meer waarde toe te voegen aan de werkplek. Voor uw organisatie én voor uw klanten of gebruikers. Stabiliteit binnen de 5S-methode bestaat uit:

  • Alles heeft een vaste plek
  • Alles is schoon
  • Gebruiksaanwijzingen zijn gevisualiseerd
  • Standaard is vastgelegd
  • Geen onveilige situaties
  • Flow op de werkvloer

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw werkvloer? 5S Company doet graag een Gemba walk.

5S Systeem

Een goed toegepaste 5S uitrol volgens de 5S methode zet een 5S systeem op dat niet alleen op de werkvloer staat, maar ook in het DNA van de medewerkers zit. Om 5S in stand te houden, is de betrokkenheid van alle medewerkers en het management van groot belang. Bedrijven waar 5S Company regelmatig ondersteund hebben of hadden wel een vorm van 5S op de werkvloer, maar betrokken de medewerkers onvoldoende. Om het 5S systeem te optimaliseren kan er gedacht worden aan:

Ontdek wat de 5S-methode voor u kan doen

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het toepassen van het 5S-model binnen uw bedrijf? Of heeft u vragen over 5S implementeren? Dennis vertelt u graag meer over de voordelen van de 5S-methode voor uw bedrijf. Neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor een 5S-implementatie.

Kwaliteit en productiviteit op de werkvloer blijvend verbeteren, daar is teamwork voor nodig. De 5S-training is erop gericht om medewerkers te begeleiden in het professionaliseren van de werkplek met 5S.

> TRAINING ON THE JOB

Krijg meer inzicht en controle over de resultaten van uw 5S-uitrol met de 5S App. De applicatie ondersteunt u bij het borgen van 5S op de werkvloer en het eenvoudig uitvoeren van 5S-audits.

> 5S-APP: VERBETER RESULTATEN

Er zijn verschillende 5S diensten binnen 5S Company om 5S binnen uw organisatie tot een succes te maken. Ontdek de voordelen van de verschillende 5S diensten.

> WELKE 5S DIENSTEN ZIJN ER?