Succes is meer dan voldoen aan verwachtingen

Maak kennis met Patrick Kalshoven

Mede-eigenaar en 5S/CI-Consultant

Een energieke 48-jarige bedrijfskundige met een passie voor veranderingsmanagement en een scherp oog voor visuele oplossingen. Creatief, integraal denkend en proactief. Opgegroeid in een omgeving waar ondernemerschap in het bloed zit, heeft hij geleerd dat mislukkingen vaak de beste leermomenten zijn. Buiten zijn werkuren vind je hem vaak klussend en ook restaureert hij een oldtimer eend, een perfecte weerspiegeling van zijn liefde voor experimenteren en creativiteit.

SUCCES IS MEER DAN VOLDOEN AAN VERWACHTINGEN

Voor Patrick is succes in zijn werk meer dan alleen voldoen aan verwachtingen; “het gaat om het zien van mensen die verder gaan dan het plan, die geleerd hebben en nieuwe inzichten in verschillende situaties toepassen. Ik haal mijn energie uit het delen van kennis en het zien van mensen die zelfstandig nieuwe dingen oppakken. Het is geweldig om te experimenteren met verbeteringen en te zien hoe ze echt werken. Ik ben vooral sterk in visualisatie, app-ontwikkeling en sales. Het begrijpelijk maken van complexe fabrieksprocessen en het ontwerpen van intuïtieve programma-interfaces zijn mijn specialiteiten. Mijn interesse in 5S en Continuous Improvement begon tijdens mijn studie bedrijfskunde. Die saaie vakken naast verandermanagement motiveerden me om dieper te graven en te ontdekken hoe we bedrijfsprocessen echt kunnen optimaliseren.”

Interview Patrick bord

Wat onderscheidt 5S en CI Company en maakt het volgens jou zo krachtig?

“We zijn geen standaard trainingsbureau; we begrijpen het probleem van de klant en het proces door en door. Onze motivatie is om echt te begrijpen wat er speelt. Samen duiken we erin, delen we kennis en vaardigheden en laten we niet los. Onze aanpak is holistisch; we bieden ondersteuning gedurende het hele proces. Dat is waar onze kracht ligt. We zijn een veelzijdig team met elk onze eigen specialiteiten, maar met één gemeenschappelijk doel. Onze kracht ligt in open en transparante communicatie, waarbij we elkaar continu stimuleren om te groeien en te leren. Door onze diverse achtergronden vullen we elkaar perfect aan, wat zorgt voor een constante energieboost, zelfs tijdens de meest veeleisende momenten bij onze klanten.”

Hoe houd je een bedrijf gemotiveerd als het proces niet soepel verloopt?

“Als een proces minder soepel verloopt als verwacht, dan graven we als team diep om te begrijpen wat er misgaat. We blijven proactief en vragen ons constant af: wat kan beter? Soms zijn er situaties die buiten onze controle liggen, maar dat weerhoudt ons er niet van om door te gaan. Het is belangrijk dat de randvoorwaarden helder zijn en als dat niet het geval is gaan we het gesprek aan om dit recht te zetten.”

Pas je de lean en 5s-theorie ook thuis toe (in je dagelijkse werkzaamheden)?

“Jazeker! Ik heb mijn vrouw blij gemaakt door wasmanden te labelen voor kleur, wit, zwart en handdoeken, waardoor we de was al sorteren voordat het in de machine gaat. We hebben een stellingkast waarbij bij de elke wasmand het passende wasmiddel staat. Ook is mijn gereedschap en materialen netjes gesorteerd in doorzichtige bakken, waardoor we de voorraad snel kunnen controleren zonder alles te hoeven openen.”

Patrick zijn advies aan andere bedrijven die 5S en CI willen implementeren:

“Start met kleine stappen en durf te experimenteren. Bekijk je bedrijf door de lens van Lean en ontdek wat je kunt verbeteren, bijvoorbeeld door Kaizen toe te passen. Begin met de essentie. Zodra je de smaak te pakken hebt van verbetering, ontstaat er vanzelf energie. Onthoud altijd: een organisatie wordt niet gevormd door structuren, maar door de mensen die er deel van uitmaken.”

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!