LEAN reis gevisualiseerd – Koninklijke Gazelle

Visualisatie lean reis van Koninklijke Gazelle. Onlangs verscheen onderstaand artikel over de visuele lean reis van Koninklijke Gazelle. 5S Company mag deze reis al meerdere jaren ondersteunen. Sinds kort heeft Gazelle in samenwerking met Visual Workplace een prachtige Obeya ruimte ingericht om alle verbeter potentie te visualiseren en tot uitvoering te brengen. U kunt dit ook uitgebreid lezen in onze Lean en 5S Whitepaper Gazelle Lees hieronder meer:

DE VISUELE VERBETERREIS

van Koninklijke Gazelle | in samenwerking met 5S Company

TN

5S uitrol
Orde en netheid op de werkvloer.

In 2015 is 5S Company gestart in de Lakkerij van de Gazelle productiefaciliteit in Dieren. Een groot succes!

De jaren daarna is de 5S methode verder uitgerold over de complete operatie. Er ontstond een effectieve borging en degelijke basis door de 5S en Safety app.

Performance Management
Een hands-on prestatie systeem.

“Niet te veel maar ook niet te weinig overleggen.”Een duidelijke wens van Gazelle om effectief te vergaderen.

Door middel van de semi-digitale whiteboarden, de tablets en coaching staat er een hands-on stand-up methode. Een structuur waar 5S uiteraard onderdeel van is. Het systeem kenmerkt zich door; korte overleggen, een praktische insteek en een visueel overleg met fotoʼs, bevindingen en acties.

Kaizen
Een gedegen verbetermethode.

Processen veranderen snel. Ook Gazelle weet dat als de organisatie niet bezig blijft met verbeteringen ze achteruitgaan. Samen met 5S Company is er een gedegen methode opgezet.

Met een aantal unieke ingrediënten worden kleine verbeteringen op de werkvloer opgepakt tot grote integrale procesverbeteringen organisatie breed. Allemaal zichtbaar in de speciaal ingerichte Obeya ruimte.

Lean opleidingen
Een intern trainingsprogramma 

Aangepast op de organisatie is er een trainingsprogramma ontwikkeld. Met als doel meer ʻeigenʼ Lean kennis in huis te ontwikkelen.

Een integraal programma waar medewerkers op diverse niveauʼs getraind worden. Van Yellow- tot Blackbelt.

Het ware noorden
Een strategie naar een volledige Lean operatie.

Al deze onderwerpen zijn onderdeel van een duidelijke strategie welke de Gazelle operatie volledig Lean zal maken. Deze strategie is vertaald in ʻhet ware noordenʼ.

Visualisatie lean reis van Koninklijke Gazelle als ketting in de tijd

LEES MEER OVER ONZE 5S EN LEAN REIS MET KONINKLIJKE GAZELLE IN ONS Artikel Lean en 5S bij Gazelle

Hierin staat ook de gezamenlijke 5S- en lean reis van Koninklijk Gazelle en 5S company gevisualiseerd als ketting in de tijd.

Inclusief interviews met medewerkers en wat het 5s en continu verbeteren heeft opgeleverd.

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!