5S Traject – AVR NSI

Ervaringen met 5S in de recycling industrie

We zijn begonnen bij AVR met een verbetertraject vanuit onze CI-Company. Hieruit kwam naar voren dat er veel tijd verloren wordt met het zoeken naar materiaal. Niets heeft een vaste plek en veel materialen raken kwijt of beschadigd. Ook wordt er niet volgens een gezamenlijke standaard gewerkt, maar vanuit eigen interpretatie van wat goed is. De behoefte aan duidelijkheid en een gezamenlijke standaard werd al snel duidelijk en daarvoor is een 5S traject een hele goede basis. Sowieso wilde AVR ook ervaringen opdoen met 5S in de recycling industrie, zodat we dit ook op andere afdelingen kunnen toepassen.

AVR plastic nascheidingSINSTALLATIE - Recycling

AVR scheidt met de NSI (nascheidingsinstallatie), met 2 sorteerlijnen die dag en nacht draait, maar liefst 430 miljoen kilogram restafval per jaar. Dat staat gelijk aan het restafval van ongeveer 2 miljoen mensen. De installatie is uitgerust met de nieuwste en modernste technische snufjes: vlakzeven, windshifters, ballistische scheiders, een schredder en near-infrarood scanners. Ongeveer tien tot vijftien procent van het afval dat over de band gaat bestaat uit plastics en drankenkartons en wordt met al die technieken onderschept. Dit plastic bestaat uit verschillende soorten: folies, 2D en 3D mixplastic. Het overgebleven restafval gaat verder via een band naar onze afval- en energiecentrale waar de rest weer een nuttige plek in de samenleving krijgt in de vorm van energie en grondstoffen. We hebben ook bij AVR logistiek in Rozenburg een traject gedaan. Zie hier

de 5S uitrol

We zijn 2 dagen aan de slag gegaan met onze 5S uitrol samen met een groep operators. Omdat het een vervuilde omgeving is, zat er een week tussen de twee dagen waarin flink schoongemaakt kon worden. Ook hier een afwisseling tussen theorie en uitvoeren in de praktijk, waardoor alle 5 de S’en aan bod kwamen. De operators kwamen met goede ideeën waarvan verschillenden ook direct uitgevoerd zijn. Doordat het traject met de werkzame operators zelf uitgevoerd werd, was er direct draagvlak en enthousiasme. De deelnemers dragen de informatie vervolgens weer over aan hun ploeggenoten die later nog een 5S training zullen krijgen om ook volledig aan te kunnen sluiten bij de borging van 5S.

Ervaringen met 5S in de recycling industrie

Wat doet AVR NSI

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Ze zetten dit afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Het is de ambitie van AVR om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft.

Gerelateerd:

Klantervaring bij AVR logistiek

Website CI Company

AVR Duiven tilt zijn productiviteit naar een hoger niveau met 5S

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!