Klantervaring – AVR

Lees hieronder de ervaringen met 5S in de recycling industrie met Remo, hoofd logistiek bij AVR.

Even voorstellen

Mijn naam is Remo en ik ben hoofd logistiek bij AVR (afvalverbranding). Ik ben verantwoordelijk voor ongeveer 80 medewerkers die zorg dragen voor alle logistieke activiteiten in de op-, en overslag en transport. Daarnaast ben ik medeverantwoordelijk voor het goed laten aansluiten van de logistieke acties op de keten.

5S Company AVR Logistiek

We zijn bij logistiek begonnen met een 5S uitrol om de werkvloer te organiseren. Een hele klus bij een afvalverbrander, maar het levert nu al resultaten op doordat bijv. materialen een vaste plek hebben en men niet loopt te zoeken.

Naast 5S is er een groot verbetertraject geweest om de gehele keten te reviewen. Dit initiatief kwam vanuit het andere label: CI-Company. De kerngroep hiervoor bestaat uit afgevaardigden van alle betrokken afdelingen waarmee gestart is met een uitgebreide en interactieve analyse. Na deze analyse zijn de acties gedefinieerd en zijn we aan de slag gegaan.

Ervaring met 5S Company

Ik heb de werkwijze van 5S Company als zeer fijn ervaren. Er is een mix van verschillende persoonlijkheden en kwaliteiten waardoor er een goede aanvulling is op elkaar. Het is een partij die scherp, analytisch en oprecht geïnteresseerd is waardoor ze snel de goede verbanden leggen, ook met een half woord. Ze analyseren veelal op interviewende manier waarbij ze hoofd en bijzaken weten te scheiden en het vertrouwen winnen van de medewerkers.

5S Company heeft een hoge drive en gaat ook door wanneer het even tegenzit. Zo ontstaan er al snel duidelijke resultaten. Dus ook goede ervaringen met 5S in de recycling industrie.

Wat doet AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval. Ze zetten dit afval om in energie en grondstoffen voor huishoudens en bedrijven. Het is de ambitie van AVR om een schone wereld te creëren waarin niets onbenut blijft.

AVR beschikt over twee locaties waar energie en grondstoffen worden gemaakt van afval: Duiven en Rozenburg. In Den Haag, Utrecht en hartje Rotterdam bevinden zich 4 overslagstations.

Lees ook ervaring bij de Nascheidingsinstallatie (NSI)

Website CI Company

AVR Duiven tilt zijn productiviteit naar een hoger niveau met 5S

Remo Meijdam
Hoofd logistiek
AVR

Klantervaring AVR logistiek 5S company

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!