Klantervaring – Gazelle

KLANTERVARING - GAZELLE

Lees hieronder de klantervaring van Gazelle met 5S Company. Vanuit Toon, manager lakkerij bij Gazelle.

Even voorstellen

Mijn naam is Toon en ik ben manager van de lakkerij bij Koninklijk Gazelle in Dieren. Ik hou mij bezig met de aansturing van 44 medewerkers die zorg dragen voor de lak en bestickering van de fietsonderdelen. De overige tijd besteed ik aan lange termijn doelen en de benodigde ontwikkelingen om deze te realiseren.

5S Company bij Gazelle

5S Company is als eerste binnen Gazelle gestart bij de lakkerij met een 5S uitrol, waarbij alles een vaste plaats kreeg en gewerkt werd aan standaardisatie. Voor aanvang waren er veel sceptische geluiden, maar na de uitrol wilde de hele fabriek ook hebben wat de lakkerij had: een strakke werkomgeving en ‘flow’. Inmiddels is door de hele fabriek 5S uitgerold en geeft dit basisstabiliteit. Daarnaast zijn er op alle afdelingen dagstarts, waardoor de informatie van de werkvloer doorstroomd naar het management en andersom. Door deze basisstabiliteit is er al langere tijd ruimte voor optimalisatie en innovatie.

Ervaring met 5S Company

5S Company is een partij die doen wat ze zeggen. Geen dikke analyse rapporten, maar een pragmatische aanpak door te kijken waar het gebeurt. Ze tonen oprechte interesse en zijn tussen de mensen op de vloer te vinden. Daarmee weten ze eventuele weerstand te doorbreken en mensen over de streep te trekken.

Ze hebben het vermogen om op alle niveaus aan te sluiten en daarmee mensen te motiveren en in beweging te brengen. Dezelfde boodschap wordt moeiteloos vertaalt van de medewerker op de vloer naar directie, waardoor er een algemeen begrip ontstaat.

Wat doet Gazelle

Bij Koninklijke Gazelle in het Veluwse Dieren werken circa 450 medewerkers. Bij Gazelle maken ze 250.000 fietsen per jaar. Gazelle is hiermee marktleider in Nederland en werkt hard aan uitbreiding van de organisatie buiten de eigen landsgrenzen. Al sinds de oprichting in 1892 staat kwaliteit voorop. In 1996 is het Gazelle-kwaliteitssysteem gecertificeerd volgens de ISO-9001 normen.

Zie de whitepaper 5S uitrol en Lean verbetertrajecten binnen Koninklijke Gazelle

Informatie fabriek Gazelle

AVR Duiven tilt zijn productiviteit naar een hoger niveau met 5S

Toon Weekhout
Manager lakkerij
Koninklijk Gazelle Dieren

Toon, manager lakkerij Gazelle 5S Company

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!