5S implementatie op kantoor

5S implementatie op kantoor in de logistiek, bij Neele-Vat. Tegen de reguliere stroom legde Neele-Vat eerst de focus op de aanpak van de kantooromgeving om zich vervolgens op de loodsen te richten.

Bewustzijn creëren

Neele-Vat heeft de eerste stap van de 5S implementatie gezet. Deze begon als pilot op één van de kantoren op de Maasvlakte en had als doel het bewustzijn binnen Neele-Vat met betrekking tot 5S én continu verbetering te vergroten. Verder wordt dit als een krachtige impuls voor andere locaties gezien, zodat zij hetzelfde pad gaan bewandelen en dat kantoor 5S-proof maken.

5S implementatie op kantoor

De medewerkers van Neele-Vat zijn binnen één dag getraind en hebben een start gemaakt van de implementatie door hun eigen bureaulade op de 5S manier in te richten. Hierna zijn er containers met oud meubilair en oude documenten en kantoorartikelen uit het pand verwijderd. De spullen die overbleven werden vervolgens op een logische plek neergezet. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er een hoop kastruimte is vrijgemaakt. Om ervoor te zorgen dat er voortdurend opgeruimd wordt zijn er checklists gemaakt voor routine-inspecties.

Zelfs de koelkast 5S-proof!

Ook de koelkast is goed onder handen genomen. Er is een idee voor een bakjessysteem overgenomen voor de koelkast, om te voorkomen dat producten over de datum raken.

Als laatste is er ook een start gemaakt met 5S op de digitale schijf. Dit omvatte onder andere het opruimen van oude digitale documenten en een logische structuur en procedure voor opslaan en benaming van relevante documenten om de zoektijd hiernaar te beperken. Heel veel ‘verborgen’ zoektijd wordt hiermee vrijgespeeld.

ervaring vanuit Neele-vat

‘Een leeg bureau is een lege geest!’

Bij Neele-Vat hebben we een zogenaamde ‘Clean Desk Policy’. Dit betekent dat je bureau altijd schoon moet zijn, vooral als je aan het einde van de dag vertrekt.
Op één van onze locaties op de Maasvlakte gaat dit beleid nog een stap verder. Hier hebben we het 5S-systeem van 5S-Company geïmplementeerd. Een systeem gebaseerd op, je raadt het al, vijf S’en.

‘De resultaten zijn zeer positief! Aanvankelijk dachten veel mensen dat het kantoor al opgeruimd en georganiseerd was. Bij het nemen van de tijd en het toepassen van de 5S-methode bleek er echter veel ruimte voor verbetering.’

MAAK KENNIS MET NEELE-VAT

Neele-Vat is dé all-round logistieke dienstverlener. Het regelen van zeevracht, luchtvracht, opslag, transport en douane.

Neele-Vat biedt een maatwerkoplossing voor ieder deel van een logistieke keten. Voor één zending, maar ook als regisseur voor een multimodaal en internationaal traject.

Website Neele-Vat

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!