Ondernemerschap en verbeterreis van A – Z

Ondernemerschap en verbeterreis van A - Z

Van een klein winkeltje als eenmanszaak tot een bloeiend bedrijf. Met 32 jaar ondernemerschap op de teller, met alle bijbehorende ups en downs deelt Jacob Bonenberg zijn inzichten over ondernemerschap en de reis van verbetering die hij heeft doorgemaakt. “Dennis, de sleutel tot verandering, bracht niet alleen financiële stabiliteit, maar transformeerde ook de werkwijze met het 5S-traject.”

De ondernemersreis van Jacob Bonenberg Fietsspecialist

In het begin van zijn carrière runde Jacob Bonenberg zijn fietsenwinkel in de avonduren. Vervolgens vier halve dagen per week en in 1999 maakte hij de overstap naar fulltime ondernemen. “Ongeveer 8 jaar geleden ontmoette ik Dennis, een slimme en sympathieke gast. Destijds bevond mijn winkeltje zich aan het begin van een spannende transformatie, aangezien consumentengedrag en koopgewoonten drastisch veranderden. 5S Company bood aan om te helpen, vooral op financieel gebied. Mijn grootste uitdaging was om zakelijk te ‘overleven’ en de voortzetting van mijn bedrijf te waarborgen. Sindsdien zijn we voortdurend bezig met aanpassingen, omdat het omgaan met veranderingen nu aan de orde van de dag is.”

De transformatie: financieel advies, 5S-dagstarts en verbeteringen

“Binnen 1 tot 1,5 jaar hebben we grote stappen gezet. Financiële zaken kregen een boost dankzij waardevol advies. We hebben niet alleen onze omzet verhoogd, maar zorgen er ook voor dat we daadwerkelijk winst maken. Onze werkplek heeft een complete transformatie ondergaan dankzij het echte 5S-traject, waarbij we onze processen hebben geoptimaliseerd, looproutes hebben bepaald en de ruimte opnieuw hebben georganiseerd. Onze werkplaats en het magazijn zijn nu super strak en hier heeft hij een cruciale rol in gespeeld.

Verbeteringen zijn nog steeds aan de orde van de dag. Elke ochtend, bij het buiten zetten van de boel met een bak koffie, houden we een informele dagstart. Hoewel niet meer officieel, bespreken we de belangrijkste punten en zorgen we ervoor dat we blijven groeien en optimaliseren. Het kan anders, het kan veel beter en exact dat hebben we bewezen.”

“5S-Company is een aanrader voor langdurig succes”

“5S Company brengt niet alleen helderheid en vertrouwen, maar hun impact gaat verder dan dat. De directe aanpak en enthousiasme hebben niet alleen mijn bedrijf gestroomlijnd, maar ook mijn team geïnspireerd. Hun betrokkenheid strekte zich uit tot cruciale beslissingen, zoals over aankopen en ons nieuwe pand. 5S Company benadrukt het belang van klanttevredenheid, waarbij service verkopen net zo cruciaal is als het product zelf.

Ik zou zeker aanraden om een vergelijkbaar traject in te gaan. Veel fietsenbedrijven zouden hier enorm van profiteren, ook al staan ze er niet allemaal voor open. Het is een stuk bewustwording. In veel fietsenzaken zie ik een enorme chaos, zelfs in nieuwe, mooie zaken. Ik ben ervan overtuigd dat een gestructureerde aanpak de efficiëntie aanzienlijk kan verbeteren. Als ze ervoor openstaan, geloof ik dat sommige bedrijven hun rendement wellicht met 20 tot 30 procent kunnen verhogen.”

Tot op de dag van vandaag is er nog steeds contact met Jacob Bonenberg. Wil jij ook, net als Jacob, je richten op voortdurende verbetering? Wij staan klaar om ondernemers te helpen met hun verbeterreis van A tot Z, ongeacht de grootte en de aanleiding.

MAAK KENNIS MET JACOB BONENBERG FIETSSPECIALIST

Jacob Bonenberg is al sinds 1992 dé vertrouwde fietsspecialist in Nunspeet voor iedereen die veilig en plezierig wil fietsen. Recreatief, op een elektrische fiets. Sportief, op een mountainbike of racefiets. Of praktisch om van A naar B te komen, op een stadsfiets.

WEBSITE FIETSSPECIALIST

Ondernemerschap en verbeterreis case Jacob

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!