5S Uitrol bij Hordijk Verpakkingen – inclusief 5S whitepaper

Ervaring 5S in de food verpakkingsindustrie
Artikel 5S uitrol bij Hordijk Verpakkingen

Ondanks Covid-19 op de Gemba een toonaangevende producent van kunststofverpakkingen voor de fresh foodsector. Zij houdt haar standaarden voor productveiligheid hoog en voegt de 5S methode voor werkplekorganisatie toe aan haar toch al niet geringe kwaliteitsstandaarden. Download hieronder het artikel 5S uitrol bij Hordijk Verpakkingen.

Opeenvolgende 2-daagse 5s uitrollen

Met een 2-daagse reeks 5S uitrollen leiden we groepen productiemedewerkers op en ondersteunen ze tijdens de uitvoering van de 5S activiteiten. De veiligheidsrisicogebieden met veel verkeersbewegingen worden op de spaghetti-diagram nadrukkelijk zichtbaar. Dit verhoogt het veiligheidsbesef bij de medewerkers direct. Vervolgens komt dit in het vloerbelijningsplan tot uiting.

Een succesvolle 5S implementatie start met een goede scan van het gebied en inrichting van het 5S rode label gebied. De 5S app van Scan tot in Stand Houden, op de tablet maakt het voor alle medewerkers gemakkelijk om mee te doen en zo 5S succesvol in te voeren op hun eigen werkplek.

Hordijk Verpakkingen investeert in de 5S app om de borgingsfase effectief te ondersteunen en daarmee de behaalde resultaten duurzaam te borgen.

Bedrijf

Hordijk Verpakkingen is één de grootste thermovormproducenten in Europa en levert vooral aan de fresh foodindustrie. Productie is lokaal in Zaandam. Hier worden eigen folies ontworpen en uit grondstoffen geëxtrudeerd.

Whitepaper 5S uitrol in praktijk bij Hordijk verpakkingen

Het project was even allesomvattend als ingrijpend, net als de resultaten. Voor Hordijk Verpakkingen werd een complete 5S-uitrol uitgevoerd door 5S Company. Het traject – van de Gemba-walk tot nazorg – hebben wij, samen met de klant, uitgewerkt in een whitepaper. In dit whitepaper nemen we u mee in de implementatie en uitvoering van de gehele 5S-methode. Van analyse en uitvoering tot training en borging.

De Hordijk-casus geeft u als ondernemer inzicht in ‘5S in de praktijk’ en is gratis te downloaden. We geven antwoord op veelgestelde vragen. Leggen uit hoe wij in elke werkomgeving draagvlak en betrokkenheid creëren. Beschrijven alle stappen rond de implementatie van de 5S-methode. Van goed werken, naar beter werken. Productiever, veiliger en winstgevender.

Artikel 5S uitrol bij Hordijk Verpakkingen

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!