Corona bestendige productieomgeving met de 5S methode

Een corona-proof productieomgeving met de 5S methode

Gekozen als Outstanding Organization, stonden de 5S Company en Pon CAT’s CI-manager, Ben van der Werff gepland als keynote presentator. Op de virtueel gehouden 2020 Caterpillar Dealer CI Conference.

Beide presentatoren vertellen over het gebruik van beproefde methoden en nieuwe tools om oude dilemma’s. Zoals het in stand houden van de 5S werkplek organisatie. Ook spraken zij over de nieuwe uitdagingen die het Corona virus met zich meebrachten bij Koninklijke Gazelle. Een corona-proof productieomgeving met de 5S methode.

Koninklijke Gazelle, de in Nederland gevestigde fietsfabrikant, werd begin dit jaar geconfronteerd met een volledige operationele stop van drie weken vanwege het Corona virus. In deze drie weken heeft de productie een heropstartplan gemaakt en geïmplementeerd. Dit plan borgt de veiligheid van alle medewerkers. Een vlotte hervatting van de productie was zeer belangrijk vanwege de explosieve vraag naar fietsen van het merk.

Presentatoren Ben van der Werff & Dennis van de Bunt lieten de virtueel aanwezigen zien hoe Koninklijke Gazelle in staat was om de effectiviteit en veiligheid van de werkplekken tijdens de pandemie te verbeteren en deze vast te houden. Daarbij profiteerde de organisatie van de reeds ingevoerde 5S-methode en de 5S-borging app. En kon zo snel profiteren van een hogere productiviteit met de veiligheidsgarantie voor haar medewerkers. Op deze manier werd er een corona-proof productieomgeving met de 5S methode gecreëerd.

De ondersteunende tool in dit succesverhaal is de 5S-app. Een effectieve en handige web-gebaseerde applicatie voor het borgen van de eerste 4S-stappen. Deze tool is ontwikkeld voor organisaties die al een 5S-uitrol hebben gedaan en de resultaten daarvan willen munten. Maar ook voor organisaties die op zoek zijn naar hoe een succesvolle 5S-uitrol te kunnen starten met geborgd resultaat.

De 5S app is de oplossing voor de blijvende aandacht geven aan om je werkplek schoon, georganiseerd, veilig te houden en te verbeteren via de mensen die de werkplek gebruiken.

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!