Klantervaring – Gazelle

Lees hieronder de ervaring met 5S Company van Bouke, manager productie bij Gazelle.

Even voorstellen

Mijn naam is Bouke Imenkamp en als manager productie, technische dienst en manufacturing enginering werkzaam bij Koninklijk Gazelle. Een bedrijf dat het plezier én de veiligheid van medewerkers bij het maken van fietsen hoog ik het vaandel heeft staan.

In mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik verantwoordelijk voor ongeveer 240 medewerkers en zorg ik ervoor dat de mensen zich kunnen focussen op waarde toevoegen aan de productie van de fiets. Hierbij zorgen we er als management samen voor dat alle randvoorwaarden geregeld zijn. Belangrijk is het om vertrouwen én verantwoordelijkheid aan de medewerkers te geven. Wat erg leuk is de omgang met mensen én het feit dat je de fiets binnen Gazelle “geboren” ziet worden.

5S Company bij Gazelle

De samenwerking met 5S company is nu zo’n 8 jaar oud. Hierbij hebben we samen diverse verbetertrajecten opgestart en succesvol doorlopen. De basis hierbij is een integraal uitgebreid 5S traject geweest. Parallel hebben we hierbij een logische flow neergezet. Inmiddels pakken we middels kaizens gefocust de verbetering van de grootste bottlenecks op. Ook hebben we een obeya ruimte opgezet en ingericht waar medewerkers alle tools hebben om deze kaizens vorm te geven.

Medewerkers worden door Lean Learning Company op verschillende niveaus opgeleid door middel van pragmatische lean opleidingen gericht op de praktijk, hiernaast hebben we middels de aanstelling van een continuous improvement manager ook alle verbeterinitiatieven in een duidelijke roadmap gebundeld, verbonden en geborgd. Strategy deployment wordt aangepakt en vertaalt de hoogste doelstellingen terug naar acties die daarvoor uitgevoerd moeten worden op de werkvloer. Er is een stuk van de eindmontage baan nagebouwd waar we TWI (training within industrie) gaan toepassen en werken aan optimalisatie.

Ervaring met 5S Company

5S Company is een pragmatisch ingestelde partij die afspraken nakomt. Ze creëren draagvlak bij de medewerkers en winnen het vertrouwen. Samen met de medewerkers levert dit duidelijke resultaten op in efficiëntie, kwaliteit en cultuur.

Het is een partij die geen rapport oplevert met oplossingen voor morgen, maar acties zet op effecten voor vandaag. Hierbij steken ze ook zelf de handen uit de mouwen en geven door actief op de vloer mee te helpen een duidelijk statement af naar de medewerkers.

5S Company is voor mij een sparringpartner die ideeën om weet te zetten in realisatie een daarmee resultaat levert dat aansluit op onze praktijk.

Wat doet Gazelle

Bij Koninklijke Gazelle in het Veluwse Dieren werken circa 450 medewerkers. Bij Gazelle maken ze 250.000 fietsen per jaar. Gazelle is hiermee marktleider in Nederland en werkt hard aan uitbreiding van de organisatie buiten de eigen landsgrenzen. Al sinds de oprichting in 1892 staat kwaliteit voorop. In 1996 is het Gazelle-kwaliteitssysteem gecertificeerd volgens de ISO-9001 normen.

Zie de whitepaper 5S uitrol en Lean verbetertrajecten binnen Koninklijke Gazelle

Informatie fabriek Gazelle

AVR Duiven tilt zijn productiviteit naar een hoger niveau met 5S

Bouke Imenkamp
Manager productie, t.d. en m.e.
Koninklijk Gazelle Dieren

Manager productie Gazelle ervaring 5S Company

Blijf op de hoogte van het laatste 5S-nieuws

Op de hoogte blijven van 5S-nieuws, actuele ontwikkelingen en innovatieve oplossingen voor een efficiënte, veilige werkplek en optimale werkplekorganisatie? Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief!

MAAK SNEL VERSCHIL MET ONS ACTIVATIE PAKKET!

We hebben nu een 5S activatie pakket waarmee u snel kunt starten tegen lage investering!